66 seire - 15 uavgjorte - 68 tap. Målforskjell: 610 - 635

tirsdag 14. april 2015

Håvards kampmat: Enkel kampmiddag som gjør susen

Her er fiskeretten jeg synes er perfekt mat på kampdagen.
BBLs selvutnevnte top chef garanterer topp ytelse på fotballgresset etter ovnsbakt laks med dill til middag.

Denne retten fyller kroppen med energi og overskudd. Det beste er at den lager seg selv, slik at du kan ta en kjapp husvask, slik kaptein Vegard sverger til før en viktig kamp i den oransje trøya.

Ovnsbakt laks med dill er enkel å tilberede og smaker nydelig til tross for få
ingredienser. Jeg synes denne retten blir aller best med nypoteter og en enkel
agurksalat eller kokte gulrøtter.

Oppskrift på ovnsbakt laks med dill:

TIL 2

400 gram laksefilet

0,5 boks creme fraiche

5 ss melk

sitronsaft

dill

salt

kokte poteter

* Del fisken i porsjonsstykker på omkring 100 gram, og legg de i en ildfast form.

Håvard sverger til en lett laksemiddag på kampdag.
- Retten fyller kroppen med energi
og overskudd, mener han.
* Salt fiskestykkene godt og skvis over litt sitronsaft. Dryss over litt hakket dill.
* Bland sammen creme fraiche og melk, og smak til med litt salt.
* Hell blandingen over fisken, og dekk formen med aluminiumsfolie.
* Bak i ca. 10-20 minutter på 200 grader til fisken er slik du liker den. Tips! Til denne retten pleier jeg å bake fisken til den er 50-60 grader, og hos meg pleier det å ta omkring 12 minutter. Hvor lang tid det tar avhenger av ovnen og temperaturen på ingrediensene når de går inn i ovnen i tillegg til størrelsen på fisken, så bruk gjerne et steketermometer om du vil være nøyaktig.
* Ta formen ut av ovnen. Dryss over masse hakket dill, og server fiskestykkene med litt sitron som kan skvises over.
* Igjen i formen har du en saus som er litt klumpete. Rør godt rundt, slik at sausen får en nesten helt jevn konsistens, og server sammen med fisken og kokte poteter.

God middag!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar