66 seire - 15 uavgjorte - 68 tap. Målforskjell: 610 - 635

mandag 29. september 2014

Det beste laget tapte

Kaldt og surt vær la ingen demper på prestasjonene på Eberg søndag kveld. Mange var fornøyd med spillet, mens tapet kan  tilskrives for mange personlige feil.

Etter forrige kamps heroiske innsats og endring i spillestil, fikk Morten igjen ansvaret for laguttak og taktikk før kampen mot Skanska. Igjen gikk Baillaget ut i en 3-2-1-formasjon. På grunn av en liten tid til pep-talk før kampen, ble det underveis i 1.omgang litt kluss og litt diskusjon på banen om hvordan det var vi spilte. Både Pål, Martin og Arne, som ikke var med sist kamp, var til dels litt forvirret til hvordan vi skulle organisere seg. Likevel presterte laget noen fine kombinasjoner og pent spill i 1.omgang. Til pause stod det 2-2, etter en nokså jevnspilt omgang. Baillaget hadde to praktangrep som førte til mål av Knut og Arne, mens Skanska var prisgitt to enkeltprestasjoner.

I pausen ble hovedtrekkene i Mortens taktikk gjennomgått, og Baillaget var litt mer organisert i andre omgang. Her ble det dessverre personlige feil som ble utslagsgivende. Undertegnede tar tre av målene på sin kappe, og ber Audun om unnskyldning for de til dels umulige situasjonene han ble satt i. Det skal sies at undertegnede reparerte den første feilen med en tåblæs som ble innøvd på Kreta i sommer. De siste ti minuttene tok Baillaget fullstendig over, anført av en for dagen meget frisk Knut og Martin. På stillingen 3-7 kom reduseringene kjapt, og med litt mer presisjon på siste del av banen fra hele laget, så hadde vi nok vunnet kampen.

Kveldens største kontrovers var nok da en av Skanskas spillere fikk tildelt gult kort. Spilleren ble spurt om navnet, men det viste seg at han ikke stod oppført på dommerkortet. Kortet fikk han for øvrig som følge av verbale protester mot dommer etter å ha blitt grisetaklet av en i oransje drakt. Dommeren var muligens på vei mot å bli forkjølet, og det virket ikke som han egentlig ønsket å tilbringe den sene søndagskvelden på Eberg. Tidlig i kampen innrømmet han at han rett og slett ikke visste helt hva han dømte, men at han dømte så godt som han giddet.

For sikkerhets skyld sjekket Baillbloggen oppdateringen på kretsens nettside før publisering. Det kunne jo hende at han ville tildømme oss seieren pga dommerkortrot, men han har heller oppført resultatet til 4-8. Selv om han klart og tydelig sa at stillingen var 5-7 5 minutter før slutt...

BBL - Skanska 5-7: 1-0 Knut (Martin), 1-1, 2-1 Arne (Knut), 2-2, 2-3, 3-3 Erik L (Morten), 3-4, 3-5, 3-6, 3-7, 4-7 Martin (Knut),5 -7 Martin (Knut).