66 seire - 15 uavgjorte - 68 tap. Målforskjell: 610 - 635

fredag 4. mai 2012

Fotballens fornybare energi

I en verden der rovdrift på ressurser snarere er regelen enn unntaket, tar Baillaget ansvar og slår et slag for gjenbruk.

"Det føles så bra." Vi ser for oss fjernsynsreklamen, der boksene forsvinner inn i panteautomaten. Inn i evigheten, for så å smeltes om til nye eventyr. På samme måte som en tom flaske på nytt vil fylles med boblende Cola Light, har også Baillagets nye manager tatt runden inn i panteautomaten. Vi gleder oss over Baillagets miljøprofil.

Samtidig har Baillaget gått seirende ut av samtlige av sessongens to seriekamper.

Tilfeldig?

Neppe.

Positivitet avler positivitet. Man snakker om å være på "en flow". Men gjenbruk av det ødelagte krever evne til å lokke skjønnheten ut av udyret.

Det enkleste er nemlig ikke alltid det beste. Å dumpe det defekte som søppel er lettvindt nok, men er ikke nødvendigvis riktig løsning på sikt. Der forbrukerkulturen sosialiserer oss inn i en mentalitet for bruk og kast, evt kast og ikke en gang bruk, ser vi på kapteinens rehabilitering inn i managerdressen som et eksempel på positiv omfordeling. Gjenbruk er så visst ikke naturens lastverk.

Den forhenværende kapteinen har vokst på oppgaven som forglemmegei blant ugresset. Det visne har igjen våknet til liv. Ja, virkelig var det en prins skjult under stramme froskelår. Og visselig blir den stygge andungen til en svane. En vakker, miljømerket svane.

Å kaste terningene og la rollene byttes om, består i mer enn å vrenge trusa for nok en dag. For under klærne er vi alle uten klær. Under klærne er vi alle nakne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar