66 seire - 15 uavgjorte - 68 tap. Målforskjell: 610 - 635

tirsdag 8. mai 2012

Dramatisk etter sjansesløsing

For tredje kamp på rad vant Bakklandet Baillag med minst mulige margin, etter at en trygg ledelse krympet nok en gang.
Da opplagte Bakklandet Baillag-spillere skulle sikre seieren med den berømte spikeren i kista, var det ferdighetene foran mål som sviktet:

* I 1. omgang hadde midtbanespiller Erik en utrolig dobbeltsjanse. Først nikket han i den ene stolpen etter corner, for så å dundre returen i tverrliggeren.

* Forsvarsspiller Erik hadde kanskje den største sjansen, i 2. omgang. Han ble fint spilt fri og skulle bare bredside ballen over linja i det tomme målet - høyt over.

Og sånn kunne vi fortsatt. Storscorer Martin, midtbaneterrier Knut og slepne Øystein var bare noen av de som noterte seg for store scoringsmuligheter etter hvilen mot Spanskrøret. En motstander som for anledningen hadde utstyrt seg med en mangearmet blekksprut i mål.

- Jeg ville ikke avgjøre kampen, jeg, sa nyervervelsen Erik tørt på sidelinja etter han bommet på den største sjansen av dem alle, på stillingen 4-3. Det stoppet der, etter en sjansestastikk som minst burde gitt en seier på fem-seks mål.

Det startet bra. Kampen var ikke gammel da Bakklandet Baillag ledet 3-0, etter flere flotte angrep. Martin scoret de to første, mens Øystein innkasserte årets første scoring, et ordentlig kranglemål som gjorde godt for selvtilliten. Så reduserte Spanskrøret til 3-1 og 3-2, før nok et Martin-mål sørget for pausestillingen 4-2. Spanskrøret reduserte også i 2. omgang, og 4-3 sto seg kampen ut. Den andre omgangen var som kjent preget av sjansene som ikke ble omsatt i mål.

- Det er små marginer i denne ligaen, var keeper Auduns oppmuntrende ord etter kampen, mens midtbanespiller Erik fant tid til selvransakelse i sms til manageren dagen derpå:

- Fy f***, vi andre lider av akutt skåringsvegring! Vi rundspilte jo dem jo! var hans kommentar til at Martin nå har vanvittige 13 mål på årets tre første kamper.

PS: Det var ikke bare foran mål på Eberg det var dramatisk denne mandagen i mai. En småsyk Håvard meldte seg usikker til kamp, men klarte å mobilisere nok krefter etter at han hadde sett de norske hockeygutta krige seg til ett VM-poeng mot Tsjekkia tidligere på ettermiddagen. Håvard var ikke den eneste som slet med sår hals, og sms-en fra Jens allerede lenge før hockeykampen var ubønnhørlig:

- F**, jeg har blitt så j**** forkjøla. Har ingenting å bidra med i dag, skrev Jens, før han pakket med seg kameraet og stilte opp for å ta de flotte bildene som illustrerer denne saken.

Bakklandet Baillag - Spanskrøret 4-3 (4-2): 1-0 Martin (Erik L), 2-0 Martin (Knut), 3-0 Øystein (Martin), 3-1, 3-2, 4-2 Martin (Knut), 4-3.