66 seire - 15 uavgjorte - 68 tap. Målforskjell: 610 - 635

tirsdag 9. juni 2015

Arkitekten og keeperreserven tok ansvar: Kunne ikke hindre stortap

Bakklandet Baillag var så tynt bemannet til oppgjøret mot Siemenslaget at Arne måtte ikle seg hanskene for første gang på 25 år.

For første gang på 25 år: Arkitekt Morten til venstre, keeper-
reserve Arne til høyre, begge med utvidet ansvar i det stygge
11-3-tapet mot Siemenslaget. Men de oransje var egentlig
helt på høyde med sine overmenn. Det mener i hvert fall både
Morten, her til venstre, og Arne, her til høyre. 
- Hvis det finnes hansker så kan jeg lett vokte buret! Blir dog ikke snurt om Stian heller vil ta jobben, skrev han i Facebook-chat bare timer før kampen.

Stian ville ikke ta jobben. Dermed måtte Arne vokte buret, visstnok for første gang på 25 år.

Det gikk sånn passe. Selv hevdet han at Audun ville stoppet seks-sju av Siemenslagets 11 mål, selv om ingen av dem kan betegnes som noen tabber. Det mener i hvert fall Morten, som selv fikk utvidet ansvar i mandagens kamp.

Midtbanestrategen børstet støv av arkitektferdighetene sine og sendte ut epost til hele troppen fire timer før kamp.

Alle bortsett fra Kenneth rakk å lese de detaljerte instruksene fordelt på de ulike rollene på banen.

For eksempel skulle Arne ikke bare være keeper når de oransje var under angrep, han skulle også fungere som midtstopper sammen med Pål når laget hadde ballen.

«Unngå å slenge ballen i midtsirkermølja. Vi som er her er så trege at vi neppe får tak i de ballene uansett. Spill sikkert og bygg opp spillet bakfra, gjerne med mange trekk frem til man ser at rom åpner seg og våre menn har funnet det! Unngå å lemp ballen oppover med mindre man er under sterkt press (ikke umulig at de kommer til å stå høyt på oss etter hvert). Aner man derimot fare på ferde, så smell den ut over dødlinja på andre siden av banen, for min del! Fokus på: presise trygge pasninger. Gjerne la dem springe litt mellom, bruk tid. Stress dem. Men altså, aldri hasardiøst. Vi har all verdens tid i denne kampen!», het det videre i instruksene til, ja, keeper Arne.

Planen holdt en stund. Baillaget ledet både 1-0 og 2-1 etter mål av Håvard og et selvmål, men da Simenslagets svært irriterende spiller nummer 3 filmet seg til et straffespark og de begynte å kaste innpå sine to innbyttere, ble det for tøft.

Likevel, og tross braksifrene 3-11, omtales kampen av mange som årsbeste av Bakklandet Baillag.

- Resultatet er ikke banespill og sjansestatistikk verdig. De scora jo faktisk på ca. alle sjansene sine i første omgang. Trist han som filmet seg til straffespark da, sier Morten, som oppsummerer kampen på denne måten:

- Av en eller annen merkelig grunn klart årsbeste. Hvis det er lov å si etter dundrende nederlag. Spillemessig har vi aldri hatt sånn flyt offensivt. Og viktigst: de tar over når de begynner å bytte spillere, mens vi går tom. Vil påstå som du, med keeper Audun og et par innbyttere i dag, så hadde resultatet vært markant annerledes.

BAKKLANDET BAILLAG - SIEMENSLAGET 3-11 (2-7): 1-0 Håvard (Kenneth), 1-1, 2-1 selvmål (Morten), 2-2, 2-3, 2-4, 2-5, 2-6, 2-7, 2-8, 2-9, 2-10, 3-10 Stian (Vegard), 3-11.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar