65 seire - 15 uavgjorte - 67 tap. Målforskjell: 604 - 627

Sjokkseier etter sensasjonelt Arne-comeback og Knut-hat trick!

Inngangen til torsdagens oppgjør med NTNU var verst tenkelig: kun seks spillere fra troppen meldte seg til dyst, og Baillaget kom fra sin ekleste tapsrekke noensinne

Da det så som mørkest ut, ble det torsdag formiddag meldt - via applikasjonen "Spond" - om et sensasjonelt comeback fra klubbhelten Arne, sist sett i Baillagsdrakt rundt 2019.

Hva kunne vi vente? Kun en nødreserve på sidelinja, i følge Arne selv. Slik gikk det ikke.

Med få spillere tilgjengelig, kun én innbytter mot NTNUs tallrike benk, måtte Arne entre banen etter kun ti minutter, på stillingen 0-0.

Tvil ikke: Arne-effekten kom umiddelbart: etter en lekker oppbygning med opptil flere pasninger innad i laget, spilte Martin lekkert fram Özgur som banket den inn bak en allerede utspilt keeper.

Kanskje var det årets mål som kom rett før pause: etter å ha holdt ballen i laget i et titalls trekk, gikk Arne på løp på siden, lobbet ballen rundt to forsvarere, til Martin på løp, som uselvisk sendte ballen til Knut - også han på et sugende løp - som iskaldt doblet ledelsen før dommeren blåste av.

Pausen bar preg av god stemning og rykter om en ekstra innbytter på vei: Cengiz.

Baillaget økte ledelsen til 3-0 etter at et sjeldent langt spark fra Audun stusset hodet til motstanderens bakerste mann, og fant Özgur som banket inn ballen fra siden.

Etter et lite arbeidsuhell som førte til redusering, fortsatte Baillaget med sin overraskende og tålmodige "tiki taka-fotball", med korte pasninger, løp og bevegelser, noe som førte til 4-1 ved Knut etter pasning fra Özgur.

Og igjen: godt, oppbyggende spill før  5-1 ved Knut etter pasning fra Özgur.

Det betyr at Knut satte sitt tredje hat trick for Bakklandet Baillag, et slags hat trick i hat trick, denne kvelden, ut fra Baillbloggens opplysninger

Etter at dommeren annonserte at det kun gjensto 5 minutter av kampen, dabbet det hele av og Audun serverte NTNU en redusering etter en feilvinklet klarering.

Det betyr at Baillaget nå har snudd skuta etter en tung midtperiode i sesongen, og flere spillere tok til orde for at "Oldboys-spøkelset" er jaget bort, iallfall for neste sesong.

- Deilig, uttaler årets ledende toppskårer for Baillaget, Knut, etter kampen.

Spillerbørs: Bakklandet Baillag

Erik: Blokkeringskongen i denne kampen. Reddet flere skudd enn keeperen, og det sier sitt. Flere av dem med farlig retning. Knusende i duellene. Traff også på langpasningene, noen av dem usedvanlige lekre. 10.

Ismet: Lang, utstrakt fot som stoppet utallige angrep,  Bør være litt bekymret for knottene, når VAR innføres i bedriftsligaen? Plasserte seg smart, vant duellene og tillot seg også noen vellykkede finter mot slutten, som ga Baillaget etterlengtet ro. 10.

Arne: Overraskelsen. Kom inn med ro og presisjon, spredte trygghet i laget og lot ingen passere. Gode, offensive detaljer, og lure klareringer som ga Baillaget etterlengtede pustepauser mens man ventet på at noen tok den lange veien for å hente ballen. 10

Alex: Alltid tilgjengelig for pasninger, gjennombruddshissig, løpssterk tross virus i kroppen og sterk i duellene. Viktig bidragsyter til mange av målene i forkant, og gjør jobben defensivt når det trengs. Flink til å holde kommunikasjonen i gang på banen, og utgjorde alltid en trussel. 10.

Martin: Går intenst inn i alle dueller det er mulig å involvere seg i, og vinner så og si alle av dem. Bekler flere posisjoner i løpet av kampen, med stort hell, men kanskje aller best som løpssterk terrier på midtbanen. Kriger konstant, gir ikke motspillerne ro. To målgivende. 10.

Özgur: Løper og herjer over hele motstanderens banehalvdel. Sjelden sett så sulten og sterk ut. Kommuniserer godt, vinner duellene og løper mer enn halve NTNU til sammen. To målgivende og to mål sier sitt. 10.

Knut: Kronet kampen med sitt tredje hat trick for Bakklandet Baillag. En sjelden kombinasjon av ren teft til å være på rett sted til rett tid, oppofrende løpsvillighet og evnen til å bare få den ballen i mål. Også hyppig å se på egen banehalvdel, og gjorde en viktig defensiv jobb. 10.

Cengiz: Kom løpende over skrenten rett etter at andre omgang ble blåst i gang. Bidro til ro i laget, ballbesittelse og som et naturlig oppspillspunkt i den oppbyggende fasen. Sterkt delaktig i oppspillsfasen til målene i 2. omgang. 10.

Audun: Inhabil. 10

Bakklandet Baillag - NTNU 5-2 (2-0): 1-0 Özgur (Martin), 2-0 Knut (Martin), 3-0 Özgur (Audun), 3-1, 4-1 Knut (Özgur), 4-2, 5-2 Knut (Özgur).