66 seire - 15 uavgjorte - 68 tap. Målforskjell: 610 - 635

onsdag 18. april 2012

Triumf i trippeldebut

Bakklandet Baillag - Furutoppen Kickers 6-5 (4-1): Ny manager og Baillagets to nye spillere markerte seg fra start i dramatisk serieåpning.

Årets første kamp avsluttet nemlig med at flere av Furutoppens spillere ropte på lege, etter at det som så ut som en god og fair Arne-takling endte i en smertefull skulder ute av ledd. Da ba Furutoppens spillere om at kampen måtte blåses av, på stillingen 6-5 til Bakklandet Baillag.

Baillbloggen mistenker at det uansett var avgjort da, og at det ikke kunne ha vært mange sekundene igjen av kampen som ble en flott debut både for nyervelsene Martin og Erik og lagets nye manager.

Det begynte med et urettferdig mål i mot, etter et klart oransje overtak i de første minuttene. Manager Vegard planla pausepraten, da det plutselig løsnet foran Furutoppens mål. Først var det Martin som spilte frem Håvard til årets aller første BBL-scoring. Like etter var angriperen selv sist på ballen, etter pasning fra Erik D. Martin scoret så nok en gang, denne gang på en av Håvards gode cornere, og det sto 3-1.

Før pause noterte også Kenneth seg for scoring. På sidelinjen etterpå spurte manager Vegard hovedpersonen om hvem som sto for assisten, og fikk kjapt svar.

- Han tok fra meg ballen, så jeg ble så irritert at jeg bare scoret, sa han om målet som blir stående uten assist. Det var en flott soloprestasjon der han først mistet ballen i en duell før han stjal den tilbake, fintet ut et par Furutoppen-spillere og satte ballen nede i hjørnet.

Vegard hadde i pausen tenkt å fokusere på mer ro foran motstanderens mål, men manet heller etter de tre raske målene sine elever til å fortsette den gode innsatsen, være enda litt tøffere i duellene med Pål som eksempel og å ikke miste konsentrasjonen.

Det gikk akkurat som så mange ganger før. Furutoppen Kickers reduserte to ganger, før de også utlignet og lagene var like langt.

Så var Martin høyest på nok en god Håvard-corner, før Erik fant sin gode kamerat Martin foran mål, som scoret sitt fjerde mål for dagen.

Furutoppen reduserte én gang, Kenneth pådro seg gult kort etter stadige formaninger om tøffere spill fra benken, men da det dramatiske uhellet avsluttet kampen, kunne både ny manager og Baillagets ti oppmøtte spillere le, brøle og klappe for tre verdifulle poeng i årets første kamp.

- Fy faen! Jævlig bra! Debutere med det i første kamp som manager, var reaksjonen fra Erik L., som befant seg i Tromsø under kampen.

Også Audun, Jens og Knut Magne spilte godt i det som må betegnes som en ordentlig lagseier.

Superspiss Øystein kjente forøvrig litt av en gammel ankelskade under oppvarmingen, og fikk ikke mer enn noen få minutter på banen.

Bakklandet Baillag - Furutoppen Kickers 6-5 (4-1): 0-1, 1-1 Håvard (Martin), 2-1 Martin (Erik D), 3-1 Martin (Håvard), 4-1 Kenneth, 4-2, 4-3, 4-4, 5-4 Martin (Håvard), 6-4 Martin (Erik D), 6-5.