66 seire - 15 uavgjorte - 68 tap. Målforskjell: 610 - 635

tirsdag 8. mai 2018

Slik bør rådville baillagsspillere forberede seg til sen kampstart

Flere baller i lufta: Tromsøs
a-lag fikk bank mot serieleder
Brann forrige helg. Nå prøver
Fysio-Franke å hjelpe Bakklandet
Baillag til årets første seier
på Eberg. Foto: PRIVAT
Det hersker full forvirring i baillagstroppen til hvordan de best forbereder seg til ukristelige 21.40-kamper. Nå kommer endelig Fysio-Franke på banen med gode råd.

- Fy søren. De er utfordrende de 21.40-kampene. Ligger på sofaen og teller ned. Går sakte.

Slik innledet midtbanemotor Håvard på en lukket baillagschat før forrige 21.40-kamp tidligere i vår. Kampen endte riktignok i årsbeste og 2-2 mot serieleder BI, men Baillbloggen vet at de nær midtnatt-sene kampene har vært tema i troppen også tidligere.

- 21.40 for sent. Stuptrøtt allerede nå, ytret toppscorer Morten i den samme chatten. Da var det fortsatt to lange timer til oppmøte på Eberg.

Håvard ilte til med noen gode råd:

- Ja, men gjør som Vegard og spis mer mat. Ikke kjeks!

- Mat? Nei, blir så stappa, svarte Morten.

Nå kan han og de andre stjernene endelig få noen gode råd, svært beleilig før 21.40-kampen onsdag kveld.

- Vanligvis spiser man 3-3.5 timer før kamp, med inntak av noe lett 1-1.5 timer før. I dette tilfellet vil det bety mat kl. 18.30, hvilket er for sent for de fleste som er familiefedre. Jeg ville spist vanlig middag, og så kanskje litt mer et par timer før kampen. Så betyr det jo litt hvor mye du har tenkt å løpe, løper du mer er sjansen for sting høyere hvis du har spist sent, sier den hjelpende hånd fra nord, som i tillegg til å være fysisk mentor for Bakklandet Baillag, også jobber med eliteserielaget Tromsøs spillerakademi.

Den erfarne fysioterapeuten og ernæringseksperten er ikke bare opptatt av riktig ernæring før kamp. Hva spillerne gjør rett etter kampen, når jubelbrølene runger på Eberg, er også viktig, mener han.

- Jeg er kanskje enda mer opptatt av om dere spiser med en gang etter kampen. Hurtig inntak av næring er viktig for god restitusjon, for jeg regner med at de fleste har satt opp restitusjonsøkt dagen etter? spør Fysio-Franke retorisk.

Og jo da, de aller fleste er allerede påmeldt cageøkta på Rosten torsdag. Nesten like sent som kampen kvelden før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar