66 seire - 15 uavgjorte - 68 tap. Målforskjell: 610 - 635

mandag 4. juni 2012

Fotløs, ikke hodeløs


Lik blinde som får forsterket hørsel, har manager Vegard vist en forbløffende fotballforståelse etter kneoperasjonen. Søndag kronet med en velfortjent seier i tøff match. 

- Kampen må være ferdig, klokka er halv ni!
Manager Vegards rop gjaller ut over hele Ebergsletta når Bakklandet Baillag leder 4-2 mot Hveita United, og alle, utenom dommeren, ser på klokka. Men selv en fotballdommer (lenge mistenkt for å ha glemt av både røde og gule kort hjemme) må bøye seg for tidslovene, til tross for at han prøver seg med at det er fire minutter igjen. To minutter senere hever Bakklandet Baillags spillere nevene i været. 

Et fyldig kampreferat følger senere, men det er ikke avslørende å si at innsatsen, tenninga og prestasjonene fra Bakklandet Baillags spillere var på et langt høyere nivå enn tidligere. Kan årets andre treningsrunde - den første med manageren tilstede - ha gjort utslaget? Baillbloggen kjempet seg frem og huket tak i den populære manageren Vegard for en prat rett etter kampslutt, en manager som nok en gang imponerte med taktiske disposisjoner underveis og i pausen. 
- Tidenes lengste bedriftskamp, åpner et lettet manager. 

- Ja, det var meg, bekrefter han, etter spørsmål om opphavet til det ekstremt volumhøye hintet til dommeren om at klokka passerte halv ni. Det Baillbloggen lurer mest på er bakgrunnen for den selsomme seansen der manageren, midt på Eberg, rett før kampstart, åpnet beltet, kneppet opp bukseknappen, trakk ned glidelåsen og lot buksa følge med. 
- Strippinga var ganske spontan, forklarer Vegard som lot Baillag-spillerne se operasjonssårene etter en vellykket (! Baillbloggen kommer med mer om dette) kneoperasjon, grunnet en mislykket finte i sesongoppkjøringen, iført fersk Charlie Adam-drakt.
- Jeg fikk ideen om å bruke meg selv da Erik D. ropte "Kom igjen, da", mens jeg sakte ruslet over banen med stolen. Her måtte jeg snu den litt ertende tonen til å få gutta til å spille for trener'n. Med hjertet utenpå skjorta!

Det gikk troll i ord. Mot et Hveita United - som ikke gikk av veien for gjentatte etterslengere, gjerne med knottene først, akkompagnert av en dommer vaksinert mot å gi gule kort -  holdt Baillaget hodet kaldt, spilte kompakt i forsvar og var dødelig effektive i angrep (kampreferat kommer som sagt!). Nok en taktisk triumf for manageren, som lot Arne og Erik D. spille forsvar i hele kampen. 
- Har tidligere byttet mye over hele banen, men så lenge de to bak var så stødige, kunne jeg ikke rokke ved det. Første gang jeg ikke ba om et eneste bytte der. Hele midtbanen var på byen dagen før, og det kan ha vært utslagsgivende, forklarer manageren. 
- Alle løp det de orket og så byttet de. 

Seieren ble tradisjonelt feiret med arrogant klapping og hoing, og Bakklandet er tilbake i toppen etter et par kamper med stang ut. Kampreferat følger!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar