66 seire - 15 uavgjorte - 68 tap. Målforskjell: 610 - 635

fredag 20. mai 2011

FK Tellus - Bakklandet Baillag 4 - 7 (1 - 4)

Samtidig som Mikael Lustig nikket Rosenborg i ledelsen på Sør Arena, startet Bakklandet Baillag oppvarmingen på Eberg. Trøndersk 16. mai-tungsinn ble derfor byttet ut med lette bein og brede glis, og stemningen var god i minuttene før avspark. Som vanlig var vi sterke i starten, men ingen så sterke som Andréas, som på utsøkt vis driblet av tre-fire Tellus-spillere før han banket ballen i krysset fra 15-20 meter via i hvert fall et par av stolpene. Vakkert og 1-0 til Baillaget. Så effektivt nordtrøndersk samarbeid og Kenneth til 2-0. Bakerst ryddet keeperreserve Stian unna det som var, og da nok en nordtrønder satte inn 3-0 var det klart for mageplask på Eberg. Terje, halvt liggende, bredsidet inn 3-0-scoringen, før han kastet seg ned på magen med måpende Tellus-spillere som tilskuere. Da var det godt å være Baillag-spiller. 4-0-målet var effektiv klikk-klakk-fotball, der Øystein var nest sist på ballen før Jens enkelt kunne score sitt tredje mål for sesongen. Tellus rakk å redusere via Stians noe glatte hansker, men ingen trodde marerittet fra årets åpningskamp skulle gjentas ved inngangen til 2. omgang. Øysteins tørre pausekommentar "No e seiern i boks, gutta", ble heldigvis oppfattet ironisk av alle.

Nå ble det riktignok litt høye skuldre igjen da Tellus reduserte nok en gang, men stemningen i laget var en annen denne kvelden, i en kamp som av flere ble beskrevet som årsbeste da dommeren blåste for full tid. Bakklandet Baillag dro nemlig seieren i havn, først takket være to kjappe scoringer av Vegard; den første på direkte frispark i krysset etter at han tok ansvar og brølte "Æ tar det!" før han la ballen til rette. Både pent og viktig. 6-2 kom etter et seigt løp, av dagens forsvarssjef Andréas omtalt som "E derre rykket ditt?". Tellus rakk å redusere to ganger til, utelukkende på slurvete forsvarsspill og to øyeblikks ukonsentrasjon og lite støtte til keeperen, som sto trygt og meget godt i Auduns fravær. Seieren var likevel aldri veldig truet. Spikeren i kista var av det komiske slaget. En av Tellus' mange håndballer resulterte i frispark like innenfor deres halvdel som ble tatt av Arne. Det som så ut som et innlegg fikk en perfekt bue, og stoppet ikke å duppe før den smatt akkurat under tverrliggeren bak Tellus' keeper. Etter kampen var noen i tvil om det er lov å score direkte i mål på frispark etter hands, men dagens velkomne comeback-kid Pål påpekte at dommeren aldri markerte for indirekte frispark, og at målet derfor var greit uansett. "Det va derfor æ skøyt", svarte Arne selvsikkert og Bakklandet Baillags sedvanlige seiersfeiring med klappsalver og hånflir kunne igjen runge over Trondheims vakreste fotballanlegg.

Kort oppsummert: 0-1 Andréas (Arne), 0-2 Kenneth (Jens), 0-3 Terje (Øystein), 0-4 Jens (Øystein), 1-4, 2-4, 2-5 Vegard, 2-6 Vegard (Jens), 3-6, 4-6, 4-7 Arne.